1 April 2017

AKU DIA & CINTA : Cinta untuk dilepaskan


Cewah..tajuk tak nak kalah gitu. Eh mana la tau...esok lusa ada drama pukul 7 petang tajuk macam blog aku...kau ada? hahaha

Ok..aku bukan member tupperware. tapi kalau orang jual, aku beli. Lagi pulak kalau dia bagi offer harga best2..sapa tanak beli kan.

Ok...offer member aku bulan ni

Tupperware Rice Smart 10kg PINK Rice Dispenser 


harga retail katanya RM308
aku dah check kat jalan 11 harganya : RM267


Tapi harga-harga kat atas ni untuk kaler merah.
Yang dok offer skg ni depa tukaq kaler PINK...

If korang minat nak beli, wassap aku..sbb dari harga RM308  member aku tolak kat aku RM250 je. BRAND NEW tau.,bukan preloved. Dah la bagi rega murah, dia bagi FREE GIFT lagi. pada aku yang duit sentiasa sikit dalam kantung ni, murah dah harga tu...Offer ni valid ni bulan April je. 

kalau ada yang nak beli cara kutu pun boleh juga.

Apa-apa  wassap aku tau...019622 9258

Sebelum berpisah, (aku rasa cita-cita aku lepas ni nak tulis  skrip drama la) jom layan vid ni : 

video


31 Mac 2017

AKU DIA & CINTA : SAYA SEDIA UNTUK DI PINANG

Orang kata, hidup biar berteman...
kalau awak dah berteman,

30 Mac 2017

AKU DIA & CINTA : Siapa saya?


sejak jadi abang besar ni, Zaheen cukup minat betul dengan cerita hindustan, Kat rumah, bukak tab, bukak movie hindustan. dalam kereta, dok nyanyi lagu hindusta. sampai kami laki bini rasa nak muntah ijo dok dengan dia nyanyi lagu hindustan.

Satu malam, balik dari makan jalan jem la pulak. macam biasa zaheen dok menyanyi lagu janam..janam (dilwale movie). Aku pandang laki aku. laku aku pandang aku. masing-masing muka bosan gila...

So aku ajak zaheen main game dalam keta.

Mama : ok...stop..stop nyanyi. jom kita main teka teki nak?
Zaheen : nak..nak..nak.. mama cakap dulu (maknanya aku ler kena soal dulu)
Mama : Ok...sedia semua orang..dengar tau...

Ada sorang makhluk Allah ni...
Dia tinggi tapi bukan macam pokok
Dia kurus tapi bukan macam galah
Dia kadang-kadang boleh mengeluarkan asap
Dia suka tidur
Dia nak makan yang sedap je
Dia kalau bawak kereta, jadi garang tak tentu pasal
ok, siapakah dia...

Zaheen : tau..tau...itu ialah Papa...sebab keluar asap tu hisap rokok kan mama?
Mama : hahaha...ok betul la tu..next, siapa pulak nak teka-teki
Zaheen : ain..pulak...

Ok ni teka teki zaheen :

Ada orang lelaki dewasa ni
Dia tinggi tapi hensem
Dia kurus tapi dia putih sangat
Dia kaya
kalau dia tak tidur mata dia empat
kalau dia tidur, mata dia dua..
dia sayang ain sangat..
siapakah dia?

Aku nak jawab macam "papa" tapi macam tak? sejak bila dia HENSEM, PUTIH & KAYA
Husband : papa ke?
Zaheen : haa..betul..betul...
Mama : ceh, tang mana papa hang tu hensem, putih dan kaya?

Zaheen dok tergelak-gelak. aku dan suami dok terpinga2 lagi.
sampai rumah, on TV...baru aku tau kenapa suami aku Hensem, Putih dan Kaya...
ESOK PAPA DAPAT GAJI...

cih...politik kuat tul anak aku nih....

CN2S SHOPPE