13 April 2010

Aku Dia & Cinta : 5 Bulan sudaa


Hari ni,
genaplah kandungan aku berusia 5 bulan...xoxoxo
hmmm...lagi 4 months ++ to go...
next check up : 16 April (Doctor tukar date instead of 17th)

perasaan?
bercampur baur...suka, sedih, tension, happy dan entah apa2.

Character changes :

bad habit
- cukup suka tidur siang. pantang nampak bantal (takde bantal pun takpe) sat je aku dah terlelap
- malam lak, kadang2 susah nak tidur atau tak tidur langsung..
- kalau boleh tidur malam pun, percaya tak aku boleh bangun pukul 2 petang? subuh tu memanjang kena qada je la...

fav meal
- takde lagi. ari tu best makan ketupat mini adabi dgn rendang ayam. lepas tu takde selera makan lagi.
note : teringin nak makan tembikai tapi mil dan somi tak bagi..sob! sob!

fav drink
- sirap, ABC, air mangga (ni sumer air2 yg aku mencik nak minum dulu)
note : Teringin nak minum air kelapa tapi mil dan somi tak bagi..sob! sob!

fav desert
- ice cream, cendol..

body changes
- perut besar sket. waktu malam perut sangat tegang. dah start sakit2 belakang, sakit kat tut..., paha, dan tapak kaki..., tapak kaki berpeluh...
bad behavior
- sekarang ni rajin lak melepak rumah mil...tapi asal ada ramai orang datang je start le aku masuk bilik tidur takpun aku balik rumah aku. sungguh anti-sosial betul aku taim ngandung nih..
- sebelum tidur, mesti dera suami sapu balm gamat satu badan pastu urut aku. kalau tak nanti pukul 3-4am aku akan terjaga sbb badan aku sakit2. nanti kalau aku terjaga, suami pun kena jaga juga..kena urut aku..hahaha...
hearing type
- hehehehe...jangan berani2 nak kutuk2 aku atau cakap slow2 depan aku...aku boleh dengar tau!

smelling type
- kalau MINDEF/Polis tau, mesti dorang hire aku jadi pengesan jejak! hidung aku amat cekap mengesan bau (esp bau tak best!!)


p/s : bile boleh start rasa baby kicking? aku tak sabar nak rasa... :)

4 ulasan:

zealvia berkata...

eh rasa mcm ana dah komen tadi...

takper ana komen lai

masa pregnant mmg kena makan minyak ikan..tp bukan pasal selera makan more to dha + omega utk baby brain...org selalunya amek neuragain...scott elmusion pun consider minyak ikan..tp ada bahan lain lah plak tak ori minyak ikan gitu.

Nurul Farhana Abdul Wahab berkata...

hai :) rasanya kita punya due date mesti dekat2 kan sebab sy pun tgh pregnant 20 weeks. Tapi betul la kata awk, sy pun sakit kat 'situ'..dan sy juga sangat gemar minum benda yang berais skang padahal dulu sy memang tak minum benda berais..huhu~ papepun congratss!! ^-^

Lisa berkata...

erm lom rs baby kicking lg erk.. lisa masa b4 5 bln baby dh mula kicking skit2, skrg nih makin aktif dh, simptom susah tdo mlm kita sama la heheh, siang nak tdo jer tp mil tak bg tdo siang sgt sbb mil kata nanti baby kita subur sgt @ besar.. pendpt org tua kadang2 kena ikut gakkan..
naper mil n ur hubby tak bg minum air kelapa erk? pd lisa kadang2 ok jer kan cuma jgn kerap sgt..

cinta_north2south berkata...

Ana - ana dah reply kat previous entry la. Tapi neurogain tu expensive la...kena carik alternative yang mughah sket...hehehe

Nurul - ooo nanti mesti due date kita lebih kurang sama. tapi myself maybe early seminggu dua kot coz doctor cakap saya ni katik sangat compare dgn perut yang dibawak...takut tak terbawak nanti hehehe. yes, dulu pun saya tak amik sangat minuman berais tapi sekarang ni...sebelum tidur ABC atau ice cream satu kemestian!

Lisa - ye ke kalau tidur siang baby bambam? adui..takutnya! mereka (skimanya perkataan), tak bagi saya minum air kelapa sbb dorang kata panas. Nanti kandungan dah dekat 7-8 bulan baru boleh minum...

CN2S SHOPPE