7 Januari 2011

Aku Dia & Cinta : Eusoff Zaheen turn 5 months..


on 5 January 2011
zaheen development :
dari last month terai meniarap tak pass pass lagi..
badan bambam sangat ko...susah nak angkat montot..
tiap kali nak meniarap, dia nangis sbb tak lepas..
abes, takkan mama nak tolong kot..
bila aku dan suami balik keja..
suka tgk muka dia sbb dia macam tunggu kami balik..
suka tengok tangan dia tergapai2 mintak dukung..
senyum manis dia...
dan air liur dia yang menjejeh2 tu..
haish...apa la yang aku mengidam tak dapat makan masa mengandung dulu...
makin besar, makin kerap kembung...
adeiii...
makin besar, makin kurang tidur..
especially last nite...
boleh dia bangun tgh malam ajak laki aku main2 dgn dia..
laki aku tak larat nak bukak mata, pi kejut aku plak..
terpaksa la melayan zaheen sampai kul 3am..
adoiiii....
udahnya, ari ni aku dan suami kesiangan...
mangun tidur kul 7.30am..
hah amik ko!!
makin besar makin kerap minum susu...
takpe la nak..dah tu je ko boleh telan...
futnot : err aku nak beralih pada FRISO plak. ada sesapa guna friso? any good feedback?

3 ulasan:

Ina Hashim berkata...

friso x penah try pulak...firas pun dah macam2 susu dah tukar..then aritu kene rash teruk satu badan pas guna mamil gold..then doc soh try susu hypoallergenik or susu soya..now guna Isomil,alhamdulillah nampak serasi dah

mak berkata...

salam perkenalan...masyaAllah bila baca blog u banyak persaman la kita nih...husband..keluarga mertua (kahkahkah) and especially bila baca tang problem susu anak u. anak i dekat 10 jenis susu try akhirnya serasi ngn Bebelac EC khusus utk baby yang selalu colic and muntah. Now anak i dh 2 yrs++ and dh adik adik 4 months yang exclusive breastfeed. cntclah i ye kalau nak kongsi pengalaman.

makcikrehan berkata...

kejap jer dah 5 bulan. tak lama lagi tiba2 dah pandai lari. hehehe

CN2S SHOPPE