3 Februari 2011

Aku Dia & Cinta : Zaheen dah mula makan...



benda ni....



gambar ehsan gugel



aku kenalkan growell pada zaheen pada usia dia 5 bulan.

waktu tu, lepas jumpa paed untuk immunization 3&4 months..

paed zaheen cakap dah tak payah bagi zaheen susu yang ada AR..

bagi je zaheen susu biasa dan campurkan dgn satu scoop nestum..



dengar perkataan nestum, aku tak berapa suka sangat.

sbb aku dah tanam impian tanak bagi zaheen makan makanan instant..

tapi nak bagi bubur nasik kat zaheen, awal sangat la pulak.



puas gak la aku godek internet

masuk fb

masuk cari..


last2 aku terjumpa message dari ummi kat cari...

rupanya anak ummi satu kapal dgn zaheen...

suka muak..dah susah rasi dgn susu..

ummi cadangkan aku bagi bio-lac pada zaheen..

tapi aku ragu2 lagi lah...

tapi dalam ragu2 tu aku mintak juga sample FREE dari ummi..



seminggu lepas dapat samplre FREE dari ummi,

aku still tak bagi kat zaheen sbb takut gak la..since perut zaheen super duper sensetip gitu...

pastu aku tergerak hati nak tanya ummi tentang growell..

ialah...instant jugak lah tu...


kenapa aku pilih growell...

kurang2 growell locally made..halal lak tu..

so aku mula order growell dulu.

bagi zaheen try test minum growell + frisolac gold..

alhamdulillah bagus dan super duper bagus..


yg paling aku suka..

~waktu tidur dah bagus (kengkadang je tiba angin dia nak main sampai kul 2am baru nak tidur). ~dah kurang kembung...aku boleh kata dalam seminggu - purata kembung sekali je..

~pandai bawak diri sendiri..dulu kalau dia baring sorang2 kalau kami tak layan...mulalah dia menangis...skg kalau dia baring sorang2 bagi satu toy kat dia..dia layan lah..




sekarang aku ialah pelanggan tetap ummi.

hehehe....


to ummi, thank you so much!


nota penting - ummi juga penjual educational kids. sila rajin2 kan diri carik kedai ummi kat facebook - search for : baby comel ummi shop








2 ulasan:

nuruljannah sukhri berkata...

kenapa x nk bg makan nestum??x elok sangat eh..
mama, jom create acc HB.sama mcm nuffnang je.kalau nk join, boleh tgk kat blog saya, ada entri khas

cinta_north2south berkata...

jannah, done!

CN2S SHOPPE