16 Januari 2012

Aku Dia & Cinta : Zaheen Sakit lagi

hari ni ialah EMERGENCY LEAVE pertama bagi tahun 2012.
sebabnya, zaheen demam teruk, batuk teruk dan selsema dah 2 minggu tak baik2. 
last nite, T -Rex nak beria2 nak hantar zaheen ke our panel  clinic...tapi aku mati2 tak mau sbb makan ubat clinic biasa, flu pun takleh nak cure...so now it's time to visit Zaheen's fav paed @ TMC.

last nite, about 11pm, aku sms paed zaheen - to check on his availability at TMC. Iye ler skg kan Dr. Teh dah open his own clinic kat ALMA, so kat TMC - he will serve bila ada patient saja...Dr. Teh replied my sms at 3.30am - ask us to go to TMC by 7.30am.

Result after check-up : zaheen is having a CROUP. kalau google makna croup kat google translation, maknanya agak lucah untuk dikongsikan kat sini...but to know further, you may check it out here.

my poor baby now is sleeping after taking dose of medicine...tidur pun tak lena, kejap2 bangun...tengok T-Rex takde kat sebelah, terus meraung kuat2....hmmm...selalu bila zaheen sakit, dia selalu melekat kat aku, tapi sakit kali ni, nak kat T-REX je pulak...pantang T-Rex hilang dari mata, air mata mencurah2 turun macam air hujan...
aduhai anak....

futnot : are you thinking of  having another baby? read here...worth article for pleasure reading!

3 ulasan:

iizla berkata...

siannye zaheen.
get well soon, dear!

Zach's Momma berkata...

cepat2 sembuh yer zaheen!

~CN2S~ berkata...

Thank you Iizla & Zach's Momma..

zaheen now is getting much better!
...tapi still merengek2 tak boleh blah. heheh..tadi tengok nak tumbuh lagi satu gigi. mungkin itu pun juga sebab zaheen demam...

CN2S SHOPPE