7 Ogos 2010

Aku Dia & Cinta : My Bf Journey 1

upon after operation, tak larat nak bf...so nurses bagi susu lembu...
2nd day
- morning berjaya bf.. berjaya bagi kolestrum yang warna kuning tu...unfortunately, 30 minutes later, eusoff muntah pulak. keluar semula kolestrum tu. adui laaa...
2nd day afternoon - tried to feed eusoff breast belah kiri lak...tapi eusoff tak mau. end up dia tidur.
3rd day
- early morning, 2 am
- tried again to bf eusoff left breast. dia dok kepam2 je...tak mo suck. end up dia tidur...
morning at 7am..
- bagi lagi eusoff left breast...letih dia dok ngepam agaknya, susu tak keluar! end up dia menangis meraung2. Aku pun rasa nak berduet meraung dgn dia sbb rasa so useless fail to breastfeed eusoff for 3rd time!
Breastfeed Peer Counsellor...HELP!!!

6 ulasan:

azian abdullah berkata...

eh, kak lis dah deliver ke? congrats...cepat letak gambar bb eusoff ;). takpe kak lis, slow2. insyaAllah dipermudahkan...

Aishah Ghani :) berkata...

Alhamdulillah :d tahniah :) saya selalu baca blog ni tapi secara senyap je :p

selamat menyambut kedatangan ahli keluarga yang baru :d semoga ibu dan anak dua2 sihat sentiasa. semoga menjadi anak yang soleh dan membawa kebahagiaan dunia akhirat buat ibubapanya :)

Sitisifir10 berkata...

k.lis, no satu..tahniah!! bb baru2 lahir mmg gitu...kuat tidur tapi kalau kita biarkan dia tidur boleh jadik kunin tu... so, kalau k.lis rajin bangunkan dia dua jam sekali ke dan sua je..mula2 memang takde susu tp kalau dia tak isap nnt susu lagi tanak kluar...susu yg sikit2 sebenarny memadai dgn perut dia yg masih kecil k.lis.....teruskan tau...

nikhazifah berkata...

sekadar membantu. jgn risau jika susu masih belm keluar. baby still ada lemak perang and he can survive a few day with it. keep on stimulate ur susu dengan kerapkan baby hisap. lama susu akan keluar. and bear in mind, perut newborn baby hanya sebesar syiling 20sen. once he considered premature, premature baby is always sleep, so keejutkan dia setiap satu ke dua jam sekali. kaang2 jika latching (or lekapan) mulut baby tak betul, baby akan rasa fed up, try to ask nurses how to make sure that the baby is latching correctly or not. jika ada masalh, blh direct call saya 016-6666259 (nik)

cinta_north2south berkata...

terima kasih semua :)

makcikrehan berkata...

KAK LIS CONGRATS!!

teruskan jgak BF, i support dari jauh. nak bagi nasehat tak pandai kak... chayuk chayuk chayuk

CN2S SHOPPE